Modellügynökség szépkorúaknak

Lassan-lassan a botsáska modellek mellett másokat is beenged kapuján a divatipar. Az alacsonyak, dundik, fogyatékkal élők után az idősebb korosztállyal szembeni sztereotípia is olvadni látszik – Oroszországban is.

Többször felkapta már a sajtó az omszki fotós, Igor Gavar blogját. Az oldushka.com 2011 óta mutatja be idősek fényképeit. Van, akit csak egyszer sikerült lencsevégre kapni, mások viszont visszatérő modelljei az omszki fiatalembernek.

Jelena Vasziljevna (77)
Jelena Vasziljevna (77)

A szó klasszikus értelmében modellek. Vállaltak már munkát például a Bosco Magazine, az Office Magazine, a Sony felkérésére. Idővel annyira keresettek lettek, hogy Gavar elhatározta: megnyitja Oroszország első modellügynökségét szépkorúaknak.

Valentyina Andrejevna (81)
Valentyina Andrejevna (81)

A hírt rögtön felkapta az orosz média, és ahol csak lehetett, Gavar hangsúlyozta, hogy céljuk az öregedéssel szembeni sztereotípiák lebontása. Szeretnék elérni, hogy ne kellemetlen képekre asszociáljunk, ha az öregségről beszélünk, illetve a dolog esztétikáját szeretnék tanulmányozni.

Ljubov Parfirjevna (90)
Ljubov Parfirjevna (90)

A Rosszijszkaja Gazetának azt is elárulta Gavar, mennyire sokat tanul idős munkatársaitól. Egyikük például elmondta neki: „A korral egyre kevésbé számít mások véleménye. Most már nyíltan el tudom mondani, mit gondolok, anélkül, hogy veszélyeztetve érezném a munkámat vagy a családomat. A kor, érdekes, ebben az értelemben sokkal szabadabbá tesz.”

Képek: Twitter/oldushka.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez