Izgalmas múzeumi körút Washingtonban – fotókkal

Az amerikai főváros múzeumai – amelyek mind ingyen látogathatók – főleg a több mint három kilométer hosszú National Mall-on helyezkednek el. A város legnagyobb közparkjának egyik végén a Capitolium, a másikon a Lincoln Memorial található.

Az amerikai parlamentbe, a Capitoliumba csak szigorú biztonsági ellenőrzés után lehet bemenni. Gyakran vannak túrák, amelyek során végigvezetik a látogatókat az épület egy részén, például ott, ahol Kossuth Lajos mellszobra áll.
ktgy
A Mall elején fekszik a gyönyörű botanikuskert, a US Botanic Garden, majd utána következik az Amerikai Indiánok Múzeuma.
003-a-botanikus-kert-egyik-szep-no%cc%88venye
Az egyik legnépszerűbb kiállítóhely a National Air and Space Museum, amely a légiközlekedés és űrkutatás történetét, jelenét és jövőjét mutatja be. A másik helyszínük a Steven F. Udvar-Hazy Center, ahol egyebek mellett látható az Enola Gay, az a repülő, amelyről ledobták az atombombát Nagaszakira. Az 1974-ben megnyílt Hirshhorn Múzeum szintén a Smithsonian Intézet egyik bemutatóhelye. A világ legnagyobb múzeum- és kutatóközpontjához 19 múzeum és 9 tudományos központ tartozik.
004-national-air-and-space-museum
005-a-hirshhorn-muzeum-kertjeben
Izgalmas anyaga van az afrikai művészetet bemutató múzeumnak és az ázsiai gyűjteménynek is, amely az Arthur M. Sackler Galériában látható.
006-az-afrikai-mu%cc%8bveszetet-bemutato-muzeum
007-az-afrikai-mu%cc%8bveszetet-bemutato-muzeum-anyagabol
008-artur-m-sackler-gallery-az-azsiai-mu%cc%8bveszetek-bemutatohelye
A Mall túlsó oldalán hasonlóan érdekes kiállítóhelyeket alakítottak ki. Ilyen a Nemzeti Galéria két épülete, a Természettudományi Múzeum és az Amerikai Történelem Múzeuma.
009-a-nemzeti-galeria
011-a-nemzeti-galeria-egyik-mostani-kiallitasanak-nepszeru%cc%8b-darabja
A negyed legújabb kiállítóhelye a nemrég megnyílt Afroamerikai Történelem és Kultúra Nemzeti Múzeuma, ahová a rengeteg érdeklő miatt előre be kell jelentkezni.
012-a-nemreg-megnyilt-afroamerikai-to%cc%88rtenelem-es-kultura-nemzeti-muzeuma-1
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez