Testvérek és egy fiatal pár – ők haltak meg az ausztráliai élményparkban

Egy fiú és egy lánytestvér, meg a fiúnak az élettársa. Három a négy áldozat közül, akiknek gumicsónakja a Dreamworld élménypark egyik attrakcióján borult föl.

A baleset két gyerek élte túl – azt mondják, ez csoda volt. Az élményparkot egyből bezárták, a vizsgálat folyik, az emberek virágot visznek a kapukhoz.

A 32 éves Kate Goodchild és a nála három évvel idősebb Luke Dorsett testvérek voltak. A férfi élettársa, Roozbeh Araghi a harmadik áldozat, a negyedik pedig egy Sidney-be költözött új-zélandi nő, a 42 éves Cindy Low. Aki férjével és két gyermekével együtt járt az élményparkban. A férfi és a kislányuk egy másik gumicsónakban ültek.

A szerencsétlenül járt csónakban még egy 10 éves kisfiú és Kate Goodchild 12 éves kislánya ült, amikor az egy ütközéstől felborult. A kisfiú az új-zélandi nő gyermeke. A gyerekek kiestek borulás közben, és így tudták túlélni a balesetet. A felnőttek közül is ketten kipottyantak, de ők nem voltak ilyen szerencsések. A másik kettőt a gépezet zúzta halálra.

“Reggel ébredésnél még három gyermekem volt, holnap már csak egy lesz”

– mondta a Courier-Mail című lapnak a testvérpár édesanyja, Kim Dorsett. És hozzátette, hogy csodálatos, melegszívű gyerekei voltak.

Kate Goodchild két kislányt hagyott hátra – a 12 éves mellett egy 8 hónapost. Bátyjával  együtt az állami szociális ellátórendszerben dolgozott, míg a férfi élettársa a statisztikai hivatalnál. Mindegyikük közösségi oldalait elborítják most a meleg hangú visszaemlékezések a főnökeiktől, munkatársaiktól és barátaiktól.

A Thunder River Rapid, a gyors folyású és zuhatagos folyót imitáló attrakció az idén 30 éves. Kerek csónakokban úszhattak le rajta a látogatók, míg most be nem zárták.

A szakszervezet a hírek szerint már egy éve arra figyelmeztetett, hogy a Dreamworld élményparkban gondok lehetnek a biztonsággal.

A tragédia nyomán a BBC összegyűjtötte a legsúlyosabb vidámparki baleseteket. A legszörnyűbb az volt, amikor 1984-ben 18 tizenéves halt meg New Jersey-ben, miután  tűz ütött ki egy élményparkban. Vesztüket a nyomozás szerint egy gyújtogató okozta. 2010-ben a kínai Sencsenben pedig hatan lelték halálukat, akkor egy rakétakilövést imitáló attrakció egyik kocsija szabadult el és gyulladt ki, 44 emberrel. De követeltek emberéleteket vidámparki tragédiák Angliában, Japánban, Kanadában is.

A fotón az áldozatok, balra a testvérpár. Forrás: AAP Image

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez