Öngyilkos merénylet egy szúfi szertartáson – legkevesebb 52 halott

Egy 16-18 éves fiatalember maradványait találtuk meg – mondta Beludzsisztán belügyminisztere a merénylőről. Az ifjonc egy vallási szertartás kellős közepén robbantotta fel magát Pakisztánnak ezen az isten háta mögötti vidékén. A szúfi szekta tartott vallási szertartást a hegyek között fekvő Sah Nurani mecsetnél.

A szúfi az iszlám egyik misztikus ága. Sokan eretneknek tekintik őket. Az Iszlám Állam dzsihádharcosai rendszeresen hajtanak végre terrorakciókat ellenük.

Nyáron Karacsiban, Pakisztán legnagyobb városában a nyílt utcán lőtték le a szúfi zene legnépszerűbb énekesét! A két motorost nem kapták el, de az Iszlám Állam vállalta magára a felelősséget éppúgy, mint a mostani akció esetében. Miközben szorul a hurok az Iszlám Állam körül Szíriában és Irakban, a dzsihádharcosok egyre több merényletet hajtanak végre a Kalifa parancsára más országokban. Abu Bakr al-Bagdadi, aki magát Kalifának, vagyis az Iszlám Állam fejének nevezi, arra hívta fel a híveit szerte a világon, hogy merényletekkel hiúsítsák meg a támadást az Iszlám Állam szíve ellen Szíriában és Irakban. Afganisztánban, Pakisztánban és Észak-Afrikában sok fanatikus iszlamista csoport tette le a hűségesküt a Kalifának.

Közben Párizsban megemlékeztek arról, hogy az Iszlám Állam nevében egy éve válogatás nélkül gyilkoltak a dzsihádharcosok. Sting adott koncertet a Bataclan palotában, ahol a legnagyobb vérfürdő volt tavaly novemberben. Franciaország miniszterelnöke úgy nyilatkozott: minden valószínűség szerint meghosszabbítják a rendkívüli állapotot, melyet az iszlamista terrorakciók miatt vezettek be francia földön.

Fotó: szúfi táncosok / Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez