Nagy sikere volt Vietnamban is Illényi Katicának

Illényi Katica nem “csak” Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Artisjus díjas hegedűművész, de az egyetlen magyar tereminművész is. Ő képviselte Magyarországot Hanoiban, az Európai Zenei Fesztivál nyitókoncertjén.

A Hanoi Nemzeti Zeneakadémia nagytermében megtartott nagyszabású koncerten a művésznőt a Vietnami Nemzeti Szimfonikus Zenekar kísérte Honna Tetsuji japán karmester vezényletével.

A koncert előtt Bruno Angelet, a hanoi EU-delegáció nagykövete és Őry Csaba, Magyarország hanoi nagykövete mondott beszédet. Az előadást nagy nemzetközi érdeklődés övezte, számos nagykövet, így az osztrák, a bolgár, az olasz és a holland misszióvezető mellett magas rangú vietnami politikai és gazdasági vezetők is ott voltak a nézőtéren.

Az óriási sikert arató előadáson többek között Bartók Béla, Rimsky-Korszakov, Astor Piazzolla, Jacob Gade, Cole Porter és Saint-Saëns művei szólaltak meg hegedűn, tereminen, valamint énekelve. A hangverseny végén a közönség felállva ünnepelte Illényi Katicát és a Vietnami Szimfonikus Zenekart.

Fotó: Illényi Katica temerinen játszik / Wikipédia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez