Császármetszés közben szelfiztek az orvosok

Kicsit messze ment a szefiőrülettel egy műtőcsapat Egyiptomban.

Abdullatif Asúr doktorra kígyót-békát kiabálnak az egyiptomi közösségi oldalakon. A szülész-nógyógyásznak akkor támadt kedve egy közös szelfit készíteni a kollégáival, amikor császármetszéssel segített világra egy csecsemőt El Beheira tartomány egyik kórházában. Ráadásul ki is tette a képet Facebook-oldalára, kicsit sem törődve azzal, hogy részben a kismama is látható a háttérben.

A fotó fél óráig volt csak kint: annyi dühös megjegyzést kapott, hogy az orvos jobbnak látta levenni – írja az al-Arabiya hírtelevízió oldala.

A doktor viszont azóta egy másik fotót is posztolt, azt az egyik kollégája készítette, méheltávolítás közben. A képen maga a beteg látható, alatta pedig az orvos érvelése, miszerint semmi rossz nincs abban, ha fotóznak egy pácienst műtét közben, feltéve, hogy az illető beleegyezett ebbe, és nem mutatják az arcát.

Az újabb kommentekben valaki megkérdezte: hozzájárult-e a szelfin szereplő kismama a fotóhoz. Az orvos azt válaszolta: megesküszik rá, hogy igen. Ez azonban nem hatotta meg a kommentelőket: civilizálatlan magatartásról, nemtörődömségről, tiszteletlenségről szólnak a hozzászólások. Meg arról, hogy a saját feleségét kéne így fotóznia, nem a másét.

Az al-Arabiya szerint a közkórházakat Egyiptomban gyakran éri kritika az ellátás és a higiénia minősége miatt. Tavaly a WHO ottani képviselője, Henk Bekedam arról beszélt, hogy amit Egyiptomban látni, az arról tanúskodik, hogy a kormány nem törődik az egészségügyi rendszerrel. Rossz a finanszírozás, nincs pénz alapvető eszközökre, általános a nemtörődömség.

A szelfiző szülészt és kollégáit közben felfüggesztették, három hónapig nem tehetik be a lábukat a műtőbe.

Képünk illusztráció.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez