Kuba – egy lépés a gyorsabb internet felé

Szerződést írt alá a Google-lel a kubai állami távközlési társaság, az Etecsa. De szakértők szerint sok változásra nem számíthatnak ettől a kubai netezők.

A Google még Barack Obama elnökségének utolsó heteiben hozta tető alá a szerződést arról, hogy szervereket telepít Kubába, felgyorsítandó a csatlakozást a szolgáltatásaihoz, így a Gmail-hez vagy a YouTube-hoz. Az ugyanis még nem világos, hogy Donald Trump alatt hogyan alakul majd a két ország viszonya.

A leköszönő elnök több mint öt évtizedes ellenségeskedés után helyreállította a kapcsolatokat a szigetországgal. Megválasztott utóda eddig pro és kontra egyaránt érvelt, ha a viszony további javításáról volt szó a kommunista országgal, így Havannában van némi bizonytalanság ebben a tekintetben – írja a BBC kubai tudósítója, Will Grant.

Jóllehet a legtöbb kubai előrelépésnek tartja a Google-szerződés megkötését, az országban aligha fog változni a helyzet. Kubában kevesen férnek hozzá a világhálóhoz, a polgárok többségének otthon nincs is erre lehetősége. Ők kénytelenek a drága wi-fi pontokra hagyatkozni – írja a BBC oldala.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez