Elitkommandósok védik a karácsonyi vásárlókat

Az SAS kommandósait vezényelte ki a brit kormány a karácsonyi vásár védelmére. A terrorelhárítás ugyanis olyan információkat kapott, hogy az Iszlám Állam és más iszlamista szervezetek merényletekre készülnek Nagy-Britanniában.

Ezért a boltokban civil ruhában kommandósok cirkálnak, hogy megakadályozzák a terrorakciókat. Az SAS a világ egyik legjobb kommandós alakulata, melyet általában külföldön vetnek be. A terrorfenyegetés miatt most Nagy-Britannia területén próbálják megakadályozni a merényleteket.

A brit terrorelhárítás különösen attól tart, hogy a szigetországból az Iszlám Államba távozott dzsihádharcosok visszatérnek Nagy-Britanniába. Nyugat-Európából 25-30 ezer fiatal dzsihádharcos ment az Iszlám Államba az elmúlt évek során. Az Iszlám Állam Irak és Szíria területén jelenleg élet-halál harcot vív az őt támadó csapatokkal. Az önjelölt kalifa arra szólította fel a dzsihádharcosokat, hogy mindenütt mérjenek csapást a nyugati világra. A karácsonyi vásár erre tökéletes alkalmat teremt. Épp ezért vezényelte ki a brit kormány a legjobb kommandósokat a vásárlók védelemére. Brit repülőgépek – az amerikaiakkal és a franciákkal együtt – szisztematikusan támadják az Iszlám Állam állásait Irakban és Szíriában. Az Iszlám Állam ezért állandóan megtorlással fenyegetőzik. Most az elitkommandósokon múlik elsősorban, hogy ebből a terrorfenyegetésből ne legyen semmi Nagy-Britanniában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez