Egy fotógalériában lőtték agyon Oroszország ankarai nagykövetét

Andrej Karlov éppen beszédet mondott, amikor a merénylő rálőtt. Úgy tudni, a támadással Oroszország szíriai katonai szerepvállalása ellen tiltakozott.

Az orosz nagykövet az “Oroszország a törökök szemével” című kiállítás megnyitóján mondott beszédet, amikor a támadó rálőtt. Többen megsebesültek, a diplomata a kórházban belehalt a sérüléseibe. A rendőrök lefegyverezték a merénylőt.

A kiállítás megnyitóján készült videókon látszik, amint egy elegáns, öltönyt-nyakkendőt viselő férfi pisztollyal hadonászik és azt kiabálja: Ne feledjétek Aleppót, ne felejtsétek el Szíriát. Elhangzik az Allahu Akbár kiáltás is.

Az elmúlt napokban egyébként Törökországban tüntetések voltak Moszkva ellen a szíriai orosz katonai akciók miatt. A politikai-diplomáciai színtéren ugyanakkor Törökország Oroszországgal együtt próbál tárgyalásokat tető alá hozni egy egész Szíriára kiterjedő tűzszünetről.

Hogy ki volt a nagykövet gyilkosa és pontosan mi motiválta, még nem közölték.  A hírek szerint az öltönyös merénylő rendőrigazolvánnyal jutott be a galériába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez