Ellopták a telefonját, és most végigköveti a tolvaj életét egy alkalmazással

Anthony van de Meer filmszakos hallgatónak ellopták az iPhone-ját, miközben ebédelt egy étteremben Amszterdamban. Nagyon aggasztották a történtek – és nem is az anyagi kár miatt, hanem hogy valakinek hozzáférése lett az összes személyes adatához. Tanult az esetből és új telefonjára feltelepített egy applikációt, ami rejtve követi a telefont, és adatokat szolgáltat a hollétéről, ha ellopják.

A második telefonja már ezzel a nyomkövető rendszerrel együtt került „új tulajdonosához”, a tolvaj azonban nem tudta, hogy megfigyelik a lopott készüléken keresztül.

A Cerberus kémprogramnak köszönhetően Anthony képes volt távolról nyomon követni a telefonja működését, hiszen amikor a tolvaj az internetet használta, a tartózkodási helyének leolvasásán kívül hozzáférése volt az üzenetekhez, fotókhoz, sőt, még a hívásokba is belehallgathatott.

Ezekből hozta létre végül a 21 perces dokumentumfilmjét, amely azt foglalja össze, hogy milyen egyszerű kémkedni valaki után a digitális korszakban.

Hollandiában minden héten legalább 300 okostelefon ellopását jelentik a rendőrségen, és az esetek nagy részében a készülék soha nem kerül elő. Anthony ellopott iPhone-járól a legutóbbi adatok azt mutatták, hogy éppen Romániában van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez