Utazás Székelyudvarhelyre a Világszámmal

Az InfoRádió Világszám című műsorában ismét dr. Kiss Róbert Richard kalauzol el minket, ezúttal egy egészen közeli helyre, Székelyudvarhelyre. Az adásból megtudhattuk mikor, hogyan érdemes ellátogatni Székelyföldre és mi az, amit feltétlenül meg kell nézni.

Április elején rendezik meg évről-évre Székelyudvarhelyen a Rotary bált, ami talán a régió legfontosabb eseménye a helybeli vállalkozóknak és médiaszemélyiségeknek. Itthonról mehetünk autóval vagy repülővel, utóbbi talán kényelmesebb, főleg ha van ismerősünk, akivel Marosvásárhelyről tovább indulhatunk Székelyudvarhelyre.

Ha megérkeztünk, semmiképpen ne felejtsük el megkóstolni a kolozsvári káposztát és a kürtős kalácsot. Általában izgalmas kiállításokat, történéseket találhatunk a helyi művelődési házban, de az sem ritka, hogy valamilyen városi eseménnyel találjuk szemben magunkat.

Fontos tudni, hogy ebben a régióban valamivel mindig hidegebb van, mint itthon, így mostanában 2-5 fok lehetett esténként.

Székelyudvarhelyen 37 ezren laknak, ebből több mint 35 ezren magyarnak vallották magukat, így aztán könnyen boldogulunk magyar nyelvtudásunkkal.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez