Bocsánatot kért a fekete orvostól és változtat politikáján a légitársaság

A filmekből jól ismert jelenet, hogy a repülőgép fedélzetén rosszul lesz valaki, de épp van ott egy orvos is, aki kezeli a helyzetet. Októberben a Delta Air Lines egyik járatán is így történt: rosszul lett egy férfi, és orvosra volt szükség. Szerencsére ott volt Tamika Cross, a fiatal, fekete doktornő, aki rögtön jelentkezett a segítségnyújtásra. Egy légiutas-kísérő azonban elutasította, azzal a kijelentéssel, hogy „Mi igazi orvost vagy nővért keresünk.”

A dolog pikantériája, hogy míg tőle nem fogadták el a segítséget, és folyamatosan olyan kérdésekkel bombázták, mint például hogy hol vannak a szakképesítését igazoló iratai, addig egy fehér férfi szintén jelentkezett, és őt szó nélkül továbbirányították a beteghez.

A megalázó történetet Tamika Cross végül megosztotta Facebookon, korábban ugyanis még nem történt vele olyan, hogy ne hitték volna el, valóban képzett szakember.

Most végre pont került az ügy végére, a légitársaság a botrány kirobbanása után ugyanis kivizsgálta az esetet, bocsánatot kért az orvostól és változtatott a politikáján. Korábban ugyanis a fedélzeti dolgozóknak valóban kötelességük volt elkérni a hitelesítő dokumentumot, mielőtt engedtek valakit közbelépni egy kritikus helyzetben. Az októberi esetet is azzal indokolták, hogy a légiutas-kísérő szabály szerint járt el – más kérdés, hogy több orvos is beszámolt róla: nekik nem kellett igazolniuk magukat a Delta járatain hasonló helyzetben -, azonban az ügy hatására úgy döntöttek, megváltoztatják a cég politikáját, és a jövőben nem kérnek igazoló dokumentumot krízishelyzetben. Továbbá megígérték, hogy a jövő évtől előtérbe helyezik azt is, hogy a társadalom minél szélesebb rétegeinek nyújtsanak lehetőséget, és bővítsék a fedélzeti személyzetet, akiknek rendszeresen tartanak majd képzéseket, hogy többet ne fordulhasson elő hasonló eset.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez