Kínzás élőben a Facebookon – négy embert őrizetbe vettek

Élőben közvetítették az általuk elrabolt ember megkínzását a Facebookon. Négy afroamerikai gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség Chicagóban.

Elrabolták, megkötözték, betömték a száját. Aztán a fehéreket és Donald Trumpot szidták, és egy késsel belevágtak fogyatékkal élő áldozatuk fejbőrébe. Mindezt pedig élőben közvetítették a közösségi médiában.

Visszataszító videóról és valószínű gyűlölet-bűncselekményről beszélnek a rendőrök. Az amerikai nagyváros rendőrfőnöke, Eddie Johnson azt mondta a Twitteren szintén élőben közvetített sajtókonferencián, hogy 28 éve zsaru, de még sosem látott ilyesmit, és senkinek az életben nem is szabadna látnia semmi hasonlót.

A meg nem nevezett áldozat 18 éves fehér férfi, és az egyik támadó ismerőse. Az eddigi nyomozás szerint körülbelül 48 órával a bántalmazása előtt rabolták el. A 30 perces élő közvetítésben levágják róla a ruhát, ráhamuznak, csikket nyomnak el rajta, lábbal hátranyomják a fejét és késsel hajtincseket vágnak le a fejéről, úgy, hogy vérzik a fejbőre. Közben többen isznak, dohányoznak és nevetgélnek a háttérben.

Más videókat is kitettek a támadók, ezeken verik a fiatal férfit, arra kényszerítik, hogy a vécécsészéből igyon és késsel fenyegetve rábírják arra, hogy kijelentse: szereti a feketéket – írja a BBC tudósítója.

Az eset kedden történt, a chicagói West Side egyik lakásában. A rendőrök találtak rá a később elengedett áldozatra, aki sokkos állapotban bolyongott az utcákon. Kórházba vitték, mostanra azonban már hazamehetett. Támadói közül két nőt és két férfit őrizetbe vettek.

Az amerikai városban nem ez az első zavarba ejtő Facebookos közvetítés. Júniusban egy férfit agyonlőttek, miközben élőben volt fent a közösségi oldalon.

Chicagóban 762 gyilkosságot követtek el 2016-ban, többet, mint a nagyobb New Yorkban és Los Angeles-ben együttvéve.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez