Ilyen konténerházakban laknak a hajléktalanok a kaliforniai milliárdos jóvoltából

John Sobrato Kalifornia egyik legsikeresebb ingatlanosa volt: fél évszázados karrierje során hatalmas cégbirodalmat épített fel, a jelenlegi vagyonát 6,1 milliárd dollárra becsülik. Elhatározta, hogy kiváltságos helyzetét arra fogja használni, hogy minél több jó ügyet tudjon támogatni, ezért létrehozta az alapítványát.

A Bloomberg riportja szerint Sobrato jelenleg Santa Clarában dolgozik egy karitatív projekten, és ahogy az élet sok más területén, itt is mert nagyot álmodni. Eltökélte ugyanis, hogy megoldást talál a Kaliforniában is egyre szélesebb körben problémát okozó hajléktalanságra.

A tervei szerint 200 kisméretű apartmant fog kialakítani használt hajókonténerekből, ezzel lakhatási alternatívát adva az utcán élőknek és az alacsony jövedelmű embereknek.

Ehhez már el is kezdte a tárgyalásokat a helyi önkormányzattal, amelytől egy 2,5 hektáros területet szeretne kibérelni, és azon felépíteni a konténervárost.

A koncepció korábban már sikeresnek bizonyult, Orange megyében ugyanis hamarosan elkészül az első ilyen létesítmény, ami az otthontalan veteránoknak nyújt majd lakhatást.

Kaliforniában a Szilícium-völgy miatt az egekben vannak az ingatlanárak. Santa Clara megyében a lakások bérlésének mediánára 3.250 dollár egy hónapra, míg a hajléktalanok száma elérte a 6.500-at. Szükség lenne tehát jóval több, hasonló kezdeményezésre, de sajnos még kevesen vannak, akik – bár megtehetnék – a milliárdoshoz hasonlóan szívesen adakoznának.

A fotó illusztáció.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez