Vigyázz, az Instagramod segít a bugyitolvajnak!

Eddigi fennállásának öt éve alatt összesen 30 milliárd képet és videót posztoltak az Instagram közösségi oldalon. A vizuális élményen túl azonban komoly veszélyt is jelenthetnek ezek a posztok – derült ki egy amerikai esetből.

A kaliforniai Arturo Galvant lopásért és kukkolásért tartóztatta le a rendőrség, miután megtalálták lopott cuccokkal tömött garázsát. A BuzzFeed információi szerint a Kaliforniai Állami Egyetem összesen 24 diáklányának bugyijait, bekeretezett képeit és technikai eszközeit nyúlta le.

Nem akárhogyan gyűjtötte áldozatairól az információkat: valószínűleg Instagram posztjaik és egy GPS segítségével derítette ki címüket.

A közösségi oldalak veszélyeire rendszeresen figyelmeztetnek bennünket. Az egyik probléma például akkor adódhat, ha mobiltelefonok segítségével használjuk a közösségi oldalakat, és így közzé tesszük a tartózkodási helyünket. Bár a helymeghatározáson alapuló szolgáltatások népszerűek, a felhasználók 55 százaléka bizalmasan kezelné ezt az adatot, 45 pedig egyenesen fél a lehetséges betörésektől.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez