Büntetik a boszorkányságot a ruandai focipályákon

Ez most komoly. Az Afrika közepén fekvő ország futballszövetsége karácsonykor hozott határozatot erről.

Gyökerestől akarják kitiltani az ilyen praktikákat a futballpályákról, ezért a FERWAFA, a sportág ruandai szövetsége bejelentette, hogy eltiltással és büntetéssel kell számolnia annak, aki él a boszorkánypraktikákkal, legyen az játékos, edző vagy sportvezető – írja a Kawowo weboldal.

Történt ugyanis, hogy december közepén a Mukura Victory Sports és a Rayon Sports ligamérkőzésén egymásra támadtak a két klub tagjai. Boszorkánysággal vádolták meg egymást. A Rayon ugyanis éppen 1:0-ás vesztésre állt, amikor a csatára,  Moussa Camara kapufát rúgott. Aztán odarohant a kapuhoz, és elhelyezett ott egy apró tárgyat. Később kapuba talált, és a csapata kiegyenlített. Megmutatjuk.

Na, ezután telt be a pohár (nem ez volt az első ilyen eset), és lépett a futballszövetség. Alelnöke azt mondja: a boszorkányságba vetett hit nagy kárt tesz az ország megítélésének, a foci fejlődésének Ruandában. Ezért nem csak eltiltással és büntetéssel kell szembenézniük az ilyen praktikákat alkalmazó játékosoknak és edzőknek, de a csapattól is levonnak három pontot, ha ilyesmin kapnak bárkit is. A tanácskozásra, ahol ezt bejelentették, meghívták az első osztályban játszó összes klub elnökét is. Hogy első kézből tudják, mi várhat rájuk.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez