Magyar fesztivál másodszor Szenegálban

Oroszlánná változó táncosok, tűzzsonglőrök és gólyalábas táncosok vonzották a tömeget a II. Grand Yoff Kulturális Fesztiválra, amely az Utazz Afrikába Utazási Iroda és a Magyar-Afrika Társaság támogatásával valósult meg.

Óriási tömeget vonzott az ifjúsági központ előtti térre Szenegál fővárosában, Dakarban, Grand Yoff kerületben a színes fesztiváli forgatag. Nem véletlenül, hiszen bár Grand Yoff Dakar legkisebb alapterületű kerülete, egyben a legnépesebb is, alig adódik itt valami kulturális program annak ellenére, hogy rendkívül sok etnikum és sok művészcsalád él a népes kerületben. A Magyar-Afrika Társaság és az Utazz Afrikába Utazási Iroda közösen megvalósított kulturális eseménye egyrészt a rendkívüli Ballet Camara hagyományőrző tánccsoportot népszerűsítette és támogatta, másrészt felhívta a szellemi kulturális örökség megőrzésének fontosságára a figyelmet.

unnamed-1

“Művészettel a bűnőzés ellen!” – ezt is hirdette a délután kezdődött program, amelyen a Grand Yoff-i polgármester és a magyar utazási iroda Szenegálban tartózkodó turistacsoportja is részt vett. Szenegál lakosságának 42%-a 14 év alatti, így nem csoda, hogy a nézők között leginkább gyerekek voltak.

unnamed-3

Nemcsak a nézők, hanem a fellépő művészek között is akadtak gyerkőcök, akik a felnőtt profi művészeket meghazudtoló módon táncoltak, doboltak, akrobatizáltak. Elképesztő hangulat, profi előadások, látványos kosztümök jellemezték az estet, amely Abdoul Camara Budapesten élő táncművész különleges, óriástök-edényes tánca zárt. Levezetőként elmaradhatatlan körtánc következett, ahol a szenegáliak és a magyarok együtt, egyként táncoltak és örömködtek.

unnamed-4

unnamed-2

(Visited 17 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez