Botrányok után – Franciaországban kamerák figyelik a vágóhidakat

A parlament megszavazta, érvénybe pedig 2018-tól lép a szabályozás, amit abból a célból hoztak, hogy megelőzzék a vágóhidakon a további, indokolatlan kegyetlenkedéseket

A közelmúltban több olyan felvétel is napvilágot látott, amelyeken a francia vágóhidak dolgozói megkínozták az állatokat, falhoz csapták őket, mielőtt kiontották volna az életüket.

Az L214 nevű állatvédő szervezet által dokumentált anyagok sokkolták a közvéleményt és a döntéshozókat is, hiszen a felvételeket látva elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi. Az egyik helyszín például kifejezetten „állatbarát vágóhídként” volt ismert, ahol az állatokat humánus módszerekkel ölik meg – ehhez képest pedig a szükségszerű folyamatokon kívül még külön kínzásnak is kitették őket.

A kirobbant botrány hatására a parlamentben megszavazták, hogy 2018 januárjától kamerákat kell telepíteni mindazon helyekre, ahová állatokat szállítanak abból a célból, hogy később levágják őket.

A szavazást megelőzte egy 225 oldalas, 65 javaslatot tartalmazó jelentés is, amellyel javítani lehetne az átláthatóságon és az ellenőrzéseken. Ennek az első kézzel fogható eredménye a kamerák elhelyezése a dolgozók és a folyamatok megfigyelésére. Az állatvédő szervezet elégedett a döntéssel, de munkatársai azt is elmondták a The Local francia kiadásának, hogy az emberek étkezési szokásain is jó lenne változtatni, – ha ugyanis kevesebb húst ennének, az sokat javíthatna a helyzeten.

Fotó: L214

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez