Hála a Facebooknak – 9 év után találta meg a családja az elveszett egyiptomi férfit

Kilenc év után talált újra egymásra egy siketnéma férfi és a családja. Egy Facebook-csoport hozta össze őket.

A siketnéma Zaki Abdulmonem 18 éves volt, amikor 2008-ban édesanyjával együtt rokonlátogatóban járt Buhajra kormányzóságban, Kairótól északra. Valahogy elkeveredett, és miután írni-olvasni sem tudott, képtelen volt bármilyen formában is elmondani, hogy ki is ő, és merre lakik.

A család kétségbeesetten kereste a környék falvaiban és városaiban, de nem bukkantak semmilyen nyomra. Az évek teltek-múltak, mígnem az egyik unokatestvére váratlan felfedezést tett a Facebookon. Egy olyan csoport bejegyzésére bukkant, amelyik eltűnt emberek fotóit posztolta, annak reményében, hogy valaki felismeri őket és segít abban, hogy hazataláljanak. A fényképek között ott volt Zakié is – legalábbis az unokatestvér azt hitte. Elmentek a kép alatt megadott címre, és kiderült, hogy a fotón szereplő férfi ott dolgozik egy embernél már hosszú évek óta. A baj csak az volt, hogy ő 20 nappal korábban tűnt el, mint Zaki.

Újabb hónapok múltak el, újabb fotó jelent meg a csoportban. Ezúttal egy csoportkép egy másik kormányzóságból, Fajjúmból,  és azon már tényleg ott volt az eltűnt Zaki is. A rokonok újból telefonáltak, és kérték: ne engedjék sehova menni, amíg megérkeznek. Rövid idő múlva Zaki és édesanyja könnyek közt ölelték át egymást. Most azt mondják a rokonok: az internet ereje és a segítőkész emberek csodákra képesek. Az, hogy valójában mi is történt Zakival az elmúlt 9 évben, nem derül ki az Al-Arabiya híradásából.

Fotó: Al Arabiya

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez