A terroristák helyett a menekülttábort érte a légicsapás Nigériában

A nigériai légierő célpontja eredetileg a Boko Haram egyik támaszpontja volt, egy végzetes hiba miatt azonban nem a dzsihádista csoportot, hanem egy menekülttábort ért találat.

A támadás következtében legalább 50 ember meghalt, 120-an pedig megsérültek a Nigéria északkeleti részén, Borno államban található menekülttáborban – számolt be a Reuters.

A Vöröskereszt nigériai munkatársai közül hatan életüket vesztették a helyszínen, további tizenhárman pedig megsebesültek.

Egy nigériai vezérőrnagy, Lucky Irabor közölte, hogy az eredeti célpont a Boko Haram fegyvereseinek tartózkodási helye volt Kae-Balge térségben, ehelyett azonban a menekülttábort találta el a légicsapás. Az okokról, azt mondta, korai még nyilatkozni.

A Boko Haram az elmúlt hetekben fokozta a támadásait, az esős évszak végével ugyanis újra könnyedén mozoghatnak a bozótos vidéken.

Az iszlamista lázadók több, mint 15.000 embert öltek meg, és kétmillióan kényszerültek elhagyni otthonaikat a dzsihádista csoport tevékenysége miatt. Legtöbbjük menekülttáborokban talált menedéket, de ezeken a helyeken is gyakorivá váltak az öngyilkos merényletek, egyre gyakrabban nőket és kislányokat kényszerítenek a terroristák a gyilkolásra. A mostani, téves légicsapás is azt bizonyítja, hogy az emberek még a menekülttáborokban sem lehetnek biztonságban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez