Kislányokat lőttek agyon Nigériában, még mielőtt robbanthattak volna

Civil és katonai jelentések szerint polgári önvédelmi harcosok egy csoportja akadályozta meg a merényletet. A zsúfolt piacon így több száz ember menekült meg.

A Nigéria északkeleti részén fekvő Yola városának piacán vették észre a három, gyanúsan viselkedő gyereket a harcosok. Amikor a kislányok rájöttek, hogy követik őket, rohanni kezdtek, egyenesen a fegyveresek felé, akik ekkor lelőtték az egyiküket. Ő a lövés pillanatában élesítette a testére szerelt robbanószerkezetet, megsemmisítve vele egyik társát – számolt be róla a News24. A harmadik lányt szintén lelőtték a fegyveresek, miközben menekülni próbált.

Nigériában nem ritka, hogy kislányokat használnak a terroristák élő bombaként. Legutóbb decemberben, Maidiguriban robbantotta fel magát két kislány egy zsúfolt piacon, rajtuk kívül egy halott és több sérült volt. A városban ez már sokadik eset volt, az előző év októberében öt kislány követett el merényletet, akkor rajtuk kívül 14 ember halt meg.

Múlt hónapban pedig két női merénylő vitt véghez öngyilkos akciót Madagali piacán: 57-en meghaltak, 177-en megsérültek – köztük 120 gyerek.

A mostani támadást is a Boko Haram terrorista csoporthoz kötik, amely 7 éve tartó ámokfutása alatt több, mint 20.000 emberrel végzett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez