Nők Trump ellen – tüntetés Washingtonban és még 380 városban

Több százezren tüntettek Trump ellen az amerikai fővárosban, egy nappal azután, hogy Donald Trumpot beiktatták az USA 45. elnökének. Volt, aki San Franciscóból jött repülőgéppel.

A tüntetők javarészt nők voltak, de sok férfi is csatlakozott hozzájuk, mert úgy érzi: Trump célba vette az életmódját. Az USA új elnöke ugyanis bírálta a családtervezést és meg akarja szüntetni az Obamacare-t, vagyis az állami gondoskodást a szegények egészségbiztosításáról.

Nekem, mint nőnek rosszabbak lesznek a társadalombiztosítási lehetőségeim. Kisebb jövedelemre számíthatok Trump elnöksége idején. Trump azt akarja, hogy legyen úgy, mint az ötvenes években, amikor a nők még otthon maradtak a gyerekszülés után. Ennél mi sokkal többet érünk! – hangsúlyozta Germaine Brennan, aki Pennsylvania államból érkezett a washingtoni tüntetésre.

Sokan reménykedtek abban, hogy Hillary Clinton lesz az a nő, aki elsőként költözik a saját jogán a Fehér Házba. Most attól tartanak, hogy Donald Trump vissza akarja forgatni az időt. Az új elnök első intézkedésével az Obamacare-t gyengítette meg. Obama elnök ezt a törvénycsomagot azzal indokolta, hogy édesanyja élete utolsó szakaszában, amikor a rákkal küzdött, állandóan attól rettegett, hogy lejár a társadalombiztosítási kötvénye és nem lesz jogosult egészségügyi ellátásra. Donald Trump azt igérte: az Obamacare helyett új társadalombiztosítási rendszert vezet be, de ennek körvonalai meglehetősen bizonytalanok. Az elnököt támogató republikánusoknak a törvényhozás mindkét házában többségük van, így Trump az elképzeléseit könnyebben valósíthatja meg, mint Obama elnök, akinek erős kongresszusi ellenállással kellett megküzdenie.

Fotó: The Inquisitr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez