Kirúgták az F1 élő legendáját, Bernie Ecclestone-t

A 86 éves milliárdos sportvezető egy német autós lapnak nyilatkozott arról, hogy csaknem 40 év után félreállították a Formula 1-ből, ahol az amerikai tulajdonos teljes mértékben átvette az irányítást.

A Liberty Media Group 8 milliárd dollárt perkált le a Formula 1-ért. Bernie Ecclestone, aki az olimpia és a futball-világbajnokság után a legnagyobb sporteseménnyé tette a Formula 1-et, névlegesen díszelnök lesz és tanácsadóként szolgál majd. Magam sem tudom, hogy mit fogok csinálni – nyilatkozta a veterán üzletember. Az új főnök az eddigi helyettes, Chase Carey.

Bernie Ecclestone különböző korrupciós vádakkal bíróság elé került Németországban 2014-ben. A kínos tárgyalást végül sikerült megúsznia, úgy, hogy peren kívüli megállapodást kötött és fizetett 100 millió dollárt. Ezt követően azonban a legendás üzletembert elhagyta a szerencséje. A bankok kezdtek kihátrálni mögüle. Végül egy amerikai vállalkozói csoport vette meg a Formula 1-et. Ők további fejlesztéseket ígérnek. Visszavettek olyan profi sportvezetőket, akiket korábban Bernie Ecclestone rúgott ki. A Formula 1-ben tehát új korszak kezdődik, immár Bernie Ecclestone nélkül …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez