Botrány Franciaországban a reménybeli First Lady körül

Korrupciós botránytól hangos a francia média: a leendő First Lady félmillió eurót vett fel parlamenti asszisztensként, de dolgozni sose látták ott.

Francois Fillon a legesélyesebb elnökjelölt az idei választáson Franciaországban. Azzal lett a mérsékelt jobboldal elnökjelöltje, hogy a becsület bajnokának szerepét játszotta Sarkozy exelnökkel szemben. A magyar származású politikusnak számtalan korrupciós botránya volt. A legnevezetesebb az, hogy 5 millió eurót kapott Kadhafi líbiai elnöktől az elnökválasztási kampányra.

Most a Canard Enchainé című szatirikus lap kínos leleplezést közölt Penelope Fillon asszonyról. A vallásos katolikus családanya, aki öt gyermeket nevelt fel, mindig úgy nyilatkozott: ő nem foglalkozik politikával! Erre kiderült: 1998 és 2012 között – megszakításokkal – parlamenti asszisztens volt, legalábbis a fizetési listák szerint. Kezdetben havi 3900, majd 4600 eurót kapott. Volt egy szakasz, amikor havi 7900 eurót! Ez szép pénz Franciaországban is. A Canard Enchainé kiszámolta: összesen félmillió euró jött ki! Csinos összeg. Ráadásul a lap megkérdezett sok parlamenti asszisztenst: soha senki sem látta dolgozni a nagyságos asszonyt. Mindig csak úgy jelent meg, mint miniszter- vagy épp miniszterelnök-feleség.

Franciaországban nem tiltja a törvény, hogy a parlamenti képviselők családtagjaikat alkalmazzák. Azt viszont kiköti, hogy dolgozniuk is kell! Maga Fillon a jobboldali előválasztási kampány során többször elmondta: felháborítja, hogy míg sokan sokat dolgoznak és keveset keresnek, addig egyesek szinte semmit sem csinálnak, miközben közpénzeket vesznek fel. Lehet, hogy Penelope Fillon mégsem lesz First Lady Franciaországban?

Fotó: Gala

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez