Rock és gregorián együtt? Most kipróbálhatja!

Február 5-én, vasárnap érkezik Budapestre a “Gregorian: Final Chapter Tour 2017”. Egészen pontosan a kongresszusi Központba, este fél 8-kor.

A nagyszabású koncerten a hagyományos, középkori gregorián ének és a kemény rock különleges zenei elegyét élvezheti a közönség, látványos speciális effektusokkal megfűszerezve. Az egyedülálló gregorián ének és a rock keveredéséből érkező különleges hangzásvilág milliókat hódított már meg világszerte. A turné budapesti állomásán nyolc klasszikusan képzett gregorián énekes bársony szerzetesi köntösben, egy női énekessel és egy rockzenekarral kiegészülve ad felejthetetlen koncertet a magyar rajongóknak.

A vizuális élményről köd, szél, tükrök, pirotechnika, látványos kivetítések és egyedi fényjátékok gondoskodnak. A szervezők felejthetetlen kikapcsolódást ígérnek.

A Gregorian együttesnek maga a története is nagyon izgalmas. Frank Peterson madridi útján az Escorial Royal Monastery kolostorban a középkori folyósokon sétált és rock zenét hallgatott a walkmanjén. A szerzetesi kórus hangja keveredett azzal a zenével, amit épp hallgatott. Ez különleges kísérletre inspirálta – megpróbálta a gregorián dallamokat a rockzenével keverni. 1990-ben így jött létre a világhírű Enigma, melynek Frank Peterson az egyik alapítója volt, F. Gregorian név alatt. Az első Enigma albumot több mint 16 millió példányban vásárolták meg. A következő években egyre nagyobb és nagyobb volt a nemzetközi siker, több mint 200 daluk jelent meg 10 albumon és 6 DVD-n. Csaknem 6 millió albumot adtak el.

Frank Peterson időről időre visszavonul a stúdiójába és elmélyül a hatalmas személyes zenei gyűjteményében, hogy a következő Gregorian kiadásokhoz megkeresse a legjobb dalokat, dallamvilágot. Zenei ízlése roppant változatos, a klasszikus zenétől egészen a rockig terjed, ami tapasztalható a különleges koncerteken is. Mindig olyan dalokat választ, amelyek passzolnak a gregorián stílushoz, és igyekszik az egyre szélesebb közönség ízlését is elnyerni. Coldplay, Depeche Mode, Pink, Floyd, Metallica, de néha heavy metal dalok fúzióját is élvezheti a közönség, a tradicionális kántálás és egyéb gregoriánus stílusjegyek mellett.

Tehát mindezt február 5-én, vasárnap este élvezhetjük élőben a Budapest Kongresszusi Központban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez