100 év múlva vittek vissza egy könyvet a San Francisco-i könyvtárba

A könyvet még 1917-ben kölcsönözték ki, és a múlt héten került vissza a könyvtárba, ahol annyira örültek neki, hogy még a gigantikus büntetést is elengedték.

Sokak otthonában rejtőzik könyvtári könyv, amit végül azért nem vittek vissza, mert nem akarták kifizetni a lejárat miatti büntetést. Egy San Francisco-i könyvtár megtalálta a problémára a megoldást: amnesztiaprogramot hirdetett. Felhívást tett közzé, amelyben közölte, hogy bárki visszaviheti a lejárt könyveket, nem kell érte fizetnie.

Így került vissza a könyvtár polcaira a „Forty Minutes Late”, azaz Negyven perc késés című könyv is, amely címével ellentétben csaknem 100 évet késett a visszatéréssel. Egy hölgy vitte be a könyvet, akinek még a dédnagyanyja kölcsönözte azt ki 1917-ben.

A The Huffington Post beszámolója szerint azonban ez nem az első könyv, ami száz éves késéssel került vissza a helyére. Múlt hónapban például szintén egy dédunoka vitt vissza egy elfelejtett könyvet, amelyet még az 1800-as évek végén kölcsönzött ki a dédnagypapa a könyvtárból.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez