Ötcsillagos luxusszállodát nyit tavasszal Havannában a Kempinski

A Gran Hotel Monzana Kempinski La Habana igazi luxusszálló lesz. Már a helyszín is különleges: a 246 szoba és lakosztály Havanna szívében, a történelmi Manzana de Gómez épületben várja majd a vendégeket, már tavasztól.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy mindenki Kubába igyekszik az idén. Ha másért nem, hát azért, hogy lássa, miként nyit a karibi szigetország a világ felé. A sok turista és üzletember sok szálláshelyet igényel – nyilván minden kategóriában. A legigényesebb vendégeket célozza meg a Kempinski márciusban nyíló szállodája.

suite-presidencial-sin-flor-04_18048_print

 

Nagyon örülnek, hogy ők lehetnek az elsők, akik modern ötcsillagos szállodával várhatják az utazókat a kubai fővárosban – nyilatkozta Markus Semer, a Kempinski Hotels elnök-vezérigazgatója. Hozzátéve, hogy a különleges helyszín a havannai főváros híres történelmi épületében a legexkluzívabb hotellé teszi a létesítményt egész Kubában.

suite-presidencial-sin-flor-03_18047_print

Örül a havannai partner, a Grupo de Turismo Gaviota SA. elnöke, Carlos M. Latuff is. Aki szerint 120 éves makulátlan múltjával, európai stílusú fényűzésével és rendkívüli minőségével Európa legrégibb hotellánca kitűnően beleillik a történelmi épületbe, ahol helyet kap. A 20. század elején épített Manzana de Gómez az első európai jellegű, árkádos bevásárló központ volt Kubában, igazi gyöngyszem, amelyet most a Kempinskivel együtt új életre keltenek az óvárosban, Havanna vezető luxusszállójaként.

kempinski-hotels-cuba-01

A hotel egyébként már márciusra tervezett megnyitása előtt is nagy izgalmat kelt – nemcsak Kubában. A vendégek 246 fényűző szobából és lakosztályból választhatják ki, hogy melyikben szállnának meg, 40-től 150 négyzetméterig. Az utóbbi persze az elnöki lakosztály mérete. A belmagasság mindenütt 4-5 méteres. A tetőterasz és az ott helyet kapó úszómedence az óvárosra néz. A spa-részleg több mint ezer négyzetméteren kínál lehetőséget a kikapcsolódásra és sokféle étterem közül lehet majd válogatni. Az előcsarnokban bár várja a vendégeket, lesz szivarszoba is – minden, ami igazán emlékezetessé teheti az ott-tartózkodást. Mindez karnyújtásnyira a legnépszerűbb látnivalóktól, Havanna óvárosában.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez