Mezítláb indult el Kanadából Argentínába, az Amazonas dzsungelében találtak rá

A férfi 5 évvel ezelőtt indult útnak, de eltűnt. Családja keresni kezdte, de már szinte elvesztették a reményt, amikor jött a hívás.

Anton Pilipa családja soha nem gondolta volna, hogy újra látják a 39 éves férfit, aki 2012-ben azt vette a fejébe, hogy mezítláb elindul Kanadából Argentínába. Utazása végállomásaként az argentin nemzeti könyvtárat akarta meglátogatni, Buenos Aires-ben. A kaland azonban igazi rémálommá változott a család számára, Antonnak ugyanis nyoma veszett.

nintchdbpict000300153859
Decemberben már nem számítottak semmi jóra, pláne nem a brazil rendőrök hívására, akik telefonon közölték, hogy megtalálták Antont. Méghozzá az Amazonas dzsungelében. Egy kanadai-brazil rendőrnek köszönheti az életét, aki észrevette: furcsa szőke férfi sétál mezítláb az esőerdő dzsungelében, Manaus városához közel – számolt be róla a The Sun.

nintchdbpict000300153974
A család rögtön odautazott, hogy hazavigye, de ő az utolsó pillanatban visszaszökött a dzsungelbe, ahol még egyszer meg kellett keresni. Szerencsére nem esett a vadállatok áldozatául, és végül hazatért családjával Kanadába. Itt azonban rögtön letartóztatták egy 2011-ben elkövetett bűncselekmény miatt, de végül szabadon engedték. A család szerint eltűnése előtt része volt egy radikális közösségnek, a szegénység felszámolásáért harcoltak.

A férfi saját elmondása szerint a dzsungelben gyümölcsökön élt és találkozott néhány „rossz emberrel” is, de soha nem érezte magát egyedül. „Sokat gondolkoztam és a szabad ég alatt aludtam. Egyszerű így élni, nincs is szükségünk annyi mindenre” – mondta a BBC műsorában.

Fotó: GoFundMe

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez