Kanadai cég visz levegőt az indiaiaknak

Mivel a kormányzat korábban ígéretet tett arra, hogy felveszi a harcot a légszennyezéssel Delhiben, a polgárok számára gyakorlatilag elkezdtek tiszta levegőt importálni.

Új-Delhi városában a világon a legnagyobb a légszennyezés. A kanadai startup cég, a Vitality Air hamarosan a kanadai Sziklás-hegység friss levegőjét hozza forgalomba a városban, nem sokkal azután, hogy az debütált Kínában.

India imádni fogja

A Vitality Air alapítója, Moses Lam azt nyilatkozta a Hindustan Timesnak, hogy „a palackozott levegő igen népszerű lett a Calgary-ban pusztító erdőtüzek után, amikor nagy volt a füst, és mindenki friss levegőt akart szívni. 3 és 8 literes kiszerelésben árulják.

„A kanadai Banff település tiszta levegőjét fogjuk be, minden alkalommal 150 ezer litert. Kínában már megjelent a termék, és terhes anyák, vállalati vezetők, vizsgázó diákok használják. Biztos, hogy Indiában is szeretni fogják” – mondta Lam.

cnn8_1462187479_725x725

A levegő szennyezettsége Indiában nagyobb, mint Kínában, ezért a cég azt várja, hogy nagyobb lesz a kereslet is. Új-Delhiben remélhetőleg felkapott dolog lesz a tiszta hegyi levegő. Korábban a cég már küldött mintákat az országba, egy üveg levegőt 15-18 amerikai dollárnak megfelelő indiai rúpiáért (4000-4500 forint) adtak el. A gyártó szerint 500 palack két hónap alatt elfogyott.

De ki tudna kínaiaknak jobban eladni bármit is, mint egy kínai?

A kanadai Vitality Air népszerűsége semmi ahhoz képest, amit egy kínai cég ért el. Chen Guangbiao multimilliomos nyolcmillió doboz friss levegőt adott el Kínában 10 nap alatt 2013-ban, ráadásul pár száz forintnak megfelelő összegért. Az a levegő Kína érintetlen területeiről származott. A szmog Pekingben és a közeli területeken is riasztó szintet ért el.

Új-Delhinek azonban egyelőre be kell érnie a  drágább kanadai levegővel.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez