Bíróság előtt a 70 éves dán férfi, akit 346 filippínó gyerek szexuális zaklatásával vádolnak

Koppenhágában kezdődött meg a tárgyalás a gyerekek ellen elkövetett bűncselekmények ügyében. Korábban egy hasonló esetben 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy angol nyugdíjast, akinek áldozatai szintén filippínó gyerekek voltak.

Koppenhágában állt a bíróság elé az a 70 éves, Brøndbyban élő nyugdíjas, aki a vád szerint az interneten keresztül megrendelte, kifizette, majd élőben nézte végig a gyerek szexshow-kat. Helene Brædder ügyész szerint az ügy kiemelt fontosságú, mivel „ez egy élőben közvetített, szexuális gyerekbántalmazás, amely több, mint 5 éven keresztül zajlott.”

A vádlott a tárgyalás első napján nem volt hajlandó nyilatkozni, a The Local beszámolója szerint mindössze az ügyvédjével tárgyalt, de várhatóan tagadni fogja az ellene felhozott legsúlyosabb vádakat a tárgyalás második napján.

A DR televíziós társaság jogi tudósítója szerint a vádlott elismerte, hogy nézte az élő közvetítéseket, és azt is elismerte, hogy némelyik élő felvételen 18 év alattiak is szerepeltek, de tagadja, hogy 12 év alatti gyerekek is lettek volna a videókon, vagy hogy bármiféle erőszak történt volna.

A beszámoló szerint a vád képviselője azokra a chat beszélgetésekre támaszkodik, melyeket az idős férfi a fülöp-szigeteki rendezővel folytatott Facebookon és Skype-on. Összesen 4708 dokumentum áll a rendelkezésükre a 346 filippínó gyerek ellen elkövetett szexuális zaklatás ügyében.

Egy Brian Lewis nevű brit nyugdíjast tavaly novemberben ítéltek 4 év letöltendő börtönbüntetésre, amiért 4 év körüli gyerekeket bántalmazott szexuálisan a Fülöp-szigeteken.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez