Egyetemre mehet a Nobel békedíjas Malala

A 19 éves Malala Juszafzai Birminghamben jelentette ezt be. Abban a városban, ahol megmentették az életét. Szülőhazájában, Pakisztánban a tálibok fejbelőtték, mert azért harcolt, hogy a lányok is járhassanak iskolába.

Az orvosok kioperálták a golyót a fejéből, így Malala Juszafzai tovább folytathatta tanulmányait, de nem otthon, hanem Nagy-Britanniában. “Gyilkolni nem könnyű! Biztos ezért remegett a gyilkos keze amikor rám lőtt!” – mondta az esetről a pakisztáni lány.

Malala Juszafzai-t Nobel békedíjjal tüntették ki. Kémiaóra közben kihívta a tanár a folyosóra. A pakisztáni lány azt hitte, hogy meg akarja szidni valamiért, de nem ez történt. A tanár közölte: megkapta a Nobel békedíjat! Köszönöm, uram – válaszolta a lány, aki egyből fel sem fogta a kitüntetés jelentőségét. Nyilván ennek is köszönhető, hogy egy egyetem helyet kínált Malala Juszafzai-nak. A pakisztáni lány nem árulta el, hogy melyik egyetemről van szó. Csak annyit mondott, a felvétel feltétele az, hogy jelesre vizsgázzon politikatudományból, filozófiából és közgazdaságtanból. Most erre hajtok, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz – mondta a 19 éves Malala Juszafzai, akit hazájában fejbelőttek, mert a lányok tanulási lehetőségéért harcolt Pakisztánban.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez