A maximális büntetést kapta a nőgyűlölő lengyel EP-képviselő

Olyan súlyos támadás érte a nők jogait, hogy szükségesnek láttuk a legsúlyosabb szankciók alkalmazását – hangsúlyozta Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke.

A lengyel képviselő március elsején kijelentette: teljesen jogos, hogy a nők fizetése alacsonyabb, hiszen mind a testi erejük, mind pedig a szellemi képességeik gyengébbek, mint a férfiaké. A 74 éves független Janusz Korwin-Mikke abban a vitában szólalt fel, mely a bérek egyenlőtlenségéről szólt az EU-ban.

Milyen szankciókat alkalmaz az Európai Parlament a magáról megfeledkező képviselővel szemben? Mindenekelőtt pénzbüntetést kap: 30 napig nem jár neki napidíj. Ez összesen 9210 euró veszteséget jelent. Ezenkívül nem vehet részt tíz napig a parlament ülésein. Továbbá egy évig nem képviselheti az EP-t semmilyen hivatalos küldöttségben.

Érdemes megemlíteni, hogy korábban is alkalmaztak szankciókat a képviselővel szemben. Például akkor, amikor náci karlendítéssel üdvözölte az uniós parlamentet. Vagy egy másik esetben az emberiség hulladékának nevezte a migránsokat. A lengyel képviselő jelenleg egyetlen frakcióban sincs benne,  mert senki sem vállalja vele a közösséget.

Nem ő az egyetlen furcsa tagja az Európai Parlamentek. Farage, a brit Függetlenségi Párt egykori vezére például az EU parlamentjének képviselőjeként készítette elő a Brexitet, vagyis a hazája kiválását abból az Európai Unióból, melytől a fizetését kapta.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez