Tíz ember sérült meg az Etnából feltörő lávától – video

Egy tv stáb tagjai szerették volna dokumentálni a február vége óta szüntelenül hömpölygő lávafolyamot, amikor bekövetkezett a robbanás a vulkánon. Szerencsére megúszták könnyebb égési sérülésekkel. Legtöbbjüket a közeli kórházakban ápolják.

 

Az olasz katasztrófavédelem csütörtök délután az elmúlt harminc év legsúlyosabb balesetét jelentette be az Etnán. A BBC stábja a februárban kitört vulkán aktivitását akarta lencsevégre kapni, ehhez pedig tapasztalt túravezetőt is igénybe vettek, amikor más turisták társaságában felkapaszkodtak a hegyre. Ekkor azonban egy hirtelen robbanás következtében ők maguk lettek az áldozatok, és a hírek szereplői.

A közelükben ugyanis a fagyos hó találkozott a forró lávával, a reakció következtében pedig tízen sérültek meg a turistacsoportból. Ők fejükön és végtagjaikon égési sérüléseket szenvedtek a lávától, a kőtörmelék pedig szintén sokukat megsebesítette.

A BBC munkatársa, aki a helyszínen szintén megsérült, Twitteren jelentett az átélt eseményről. Posztjában kiemelte, hogy ilyen élményt többet nem szeretne átélni, és egy fotót is bemutatott az operatőr kabátjáról, amit teljesen szétégetett a forró láva. Ugyanakkor azt is leírta, hálás, amiért gyorsan megérkezett a segítség. Szerencsére mindenki megúszta könnyebb sérülésekkel, most pedig a közeli Catania és Acireale kórházakban ápolják a sérülteket. – számolt be róla a The Local olasz kiadása.

Fotó: Twitter/Luca Giuffrida

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez