Ilyen az első arab Vogue, Gigi Hadiddal a címlapján

Régóta várták, márciusban végre kijött a Vogue első arab kiadása.

Még a nyáron számoltunk be mi is arról, hogy készül az arab Vogue, és a főszerkesztője nem más, mint Dina Aldzsuháni Abdulaziz szaúdi hercegnő, akiről még cipőt is nevezett el Christian Louboutin. 

Nos, kijött az első szám, a címlaplány pedig az amerikai szupermodell, Gigi Hadid, aki annyira gyönyörű és annyira arab a borítón, amennyire csak lehet.

920x920

Ami nem is csoda, hisz – ahogy az Instagramon írja – miután félig palesztin, a világot jelenti neki, hogy ő szerepelhet a legelső szám borítóján. És hozzáfűzi azt is, hogy a nemzetközi Vogue magazinban az a legnagyszerűbb, hogy a divatvilág képes a különböző kultúrák ünneplésére és megosztására.

A főszerkesztő pedig azt írta, hogy egyetlen ilyen fotó, mint Gigi Hadidé, ezer szónál is többet mond annak a térségnek, mely nagyon sokáig várt arra, hogy a Vogue nyelvén beszélhessen.

000_nic6326960-28cc0121153-w640

Az arab egyébként a 22. nemzetközi kiadása a párizsi székhelyű magazinnak. Az online változat már ősszel elindult, de a print csak most jött ki, 35 ezer példányban. Ezek az Öböl menti országoktól kezdve Kairón és Bejrúton át Észak-Afrikáig sok helyen megvásárolhatók. Szaúd-Arábia újságosstandjain viszont hiába keresné őket bárki is.

Szerepel benne viszont cikk egy művészeti kezdeményezéről a szaúdi Dzsiddából, interjú azokkal az egyiptomi nővérekkel, akik az Okhtein táskamárka mögött állnak és sok más mellett Párizsban lőtt divatképek is vannak, melyek sztájlisztja a szudáni Azza Yousif volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez