Anorexia előtt és után: egy lány az Instagramon számol be küzdelméről

A tinédzserként étkezési zavarral küzdő lányról szinte mindenki lemondott, ő azonban bebizonyította, hogy a legrosszabb helyzetből is van kiút.

Fee Chrystall 11 éves korától egészen 18 éves koráig volt anorexiás, aminek eredményeként szinte csontvázzá fogyott. Mindössze 30 kilósan döntötte el, hogy változtat az életén, saját egészsége és a családja érdekében legyőzi a súlyos étkezési zavart. Kemény küzdelmét a közösségi oldalakon osztotta meg a nagyvilággal, hogy az ő példáján keresztül mások is erőt kapjanak.

000anorexic

Azóta eltelt 4 év, hízott 26 kilót, és jelenleg Skóciában amatőr MMA harcos. Egy interjúban azt mondta, továbbra is vannak negatív gondolatai, de most már tudja, hogyan győzze le azokat.

000anorex2

Az anorexiát jelenleg az egyik legkomolyabb pszichés betegségnek tartják, mivel kezelése rendkívül összetett és hosszú folyamat. Halálozási aránya pedig szintén magas, 15-20 százalékos. A testi leépüléssel és lelki zavarokkal járó anorexia leggyakrabban serdülőkorban jelentkezik és világszerte nagy arányban érinti a fiatal lányokat.

Fotók: Facebook,Instagram – Fee Chrystall

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez