Már a középkorban is féltek a zombiktól egy angliai faluban

A régészek a feltárt csontokból arra következtetnek, hogy a holttesteket a halál beállta után feldarabolták a mai Yorkshire területén.

A középkori falu lakói attól tartottak, hogy a holtak kimásznak a sírból, ezért inkább lefejezték őket, szívüket kitépték, testüket pedig feldarabolták. Ahogy arról a Daily Mail beszámolt, erre egy ásatás során derült fény az angliai Yorkshire-ban, a temetkezési helyen feltárt emberi csontmaradványok elemzése során.

Az izotópos vizsgálatokban 137 csontdarabot azonosítottak, ezek körülbelül tíz embertől származhatnak. Kiderült az is, hogy valószínűleg helyiek lehetettek, és a 11-14. században élhettek.

11. századi írók műveiből arra lehet következtetni, hogy akkoriban valóban féltek az emberek az élő halottaktól. Azokról ugyanis, akik bűnt követtek el életükben, úgy tartották, hogy sírjukban sem lelnek nyugalmat és visszatérnek az élők közé, vagy pedig a Sátán alakjában testesülnek meg újra.

Eddig az írásbeli emlékeken kívül nem volt rá bizonyíték, hogy valóban tettlegességig fajult volna a hiedelem, a leletek azonban bebizonyították, hogy megelőzésként az észak-angliai falu, Wharram Percy lakói attól sem riadtak vissza, hogy feldarabolják és elégessék a holtakat.

Fotó: English Heritage

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez