Hiába van négy amerikai gyermeke: kiutasították a mexikói anyát

Sohasem követtem el semmiféle bűntényt! – magyarázza Maribel Trujillo, aki Fairfield városában élt Ohio államban. Letartóztatták, mert 15 éve illegálisan érkezett az Egyesült Államokba.

Egy hétig egy börtönben tartották Louisiana államban, majd egy repülőgépre rakták, mely Mexikóba vitte a 42 éves családanyát. Maribel Trujillót így elszakították a családjától, miközben a kislánya még csak hároméves! Ügyvédei hiába érveltek, mert a hatóságok Trump rendeletére hivatkoztak. Eszerint a törvénytelen bevándorlókat ki lehet utasítani akkor is az Egyesült Államokból, ha nem követtek el semmiféle bűncselekményt.

Trump ugyan azt állította, hogy a rendelet elsősorban a “rossz fiúkat” célozza, vagyis a gengsztereket, lánykereskedőket és drogcsempészeket, de a valóságban mindenkit elérhet a kiutasítás, ha illegálisan érkezett az Egyesült Államokba. Amióta Trump rendelete életbe lépett, rohamosan megnőtt azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akiket letartóztattak, illetve deportáltak. A célkeresztben most elsősorban a mexikóiak vannak, mert ők vannak a legtöbben, de más illegális bevándorlókat is érinthet a rendelet. A jogvédő szervezetek hiába küzdenek: nem tudták megmenteni a kitoloncolástól azt a négygyermekes mexikói családanyát sem, aki 15 éve élt az Egyesült Államokban és ezalatt az idő alatt semmiféle bűncselekményt sem követett el.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez