Dánia első, terrorizmussal gyanúsított tinilánya szerint izgalmas az Iszlám Állam

A 17 éves lány két iskolában tervezett robbantást. Ő maga lépett kapcsolatba az Iszlám Állammal, őrizete alatt pedig könyvet is írt, ami részben önéletrajzi ihletésű, részben fikciós mű.

A héten megkezdődött annak a Kundby-i lányként elhíresült tinédzsernek a tárgyalása, akit azután vettek őrizetbe a rendőrök több mint egy éve, miután bombakészítéshez szükséges anyagokat találtak az otthonában, Kundbyban. A vád szerint két dániai iskolában tervezett robbantást. A bíróság előtt azt mondta, azért kezdett el foglalkozni a terrorizmussal és az Iszlám Állammal, mert érdekesnek találta őket – számolt be róla a Ritzau hírügynökség.

2015-ben maga lépett kapcsolatba a terrorszervezet tagjaival, áttért az iszlám vallásra és nekilátott a merényletek előkészítésének. Egy ideig még egy jól ismert terrorista nevét is használta, aki 2015-ben két embert lőtt le Koppenhágában. Erre az indoka az volt, hogy menőnek találta az elkövetőt.

Őrizetbe vétele után elkezdte írni saját önéletrajzi ihletésű, fikciókkal kiegészített könyvét, amit most bizonyítékként használnak fel ellene a tárgyalásokon, ugyanis ilyen mondatok is szerepeltek az irományban: “Azt hiszik, most felhagytam a tervemmel, de amint kijövök, meglátják majd, miről beszéltem.”

Bár tagadja a vádakat, hogy merényletet tervezett két iskola ellen is, a rendőrség több jegyzetet is talált otthonában a letartóztatás során. Ezek közül az egyiken az állt: “Bombamerénylet a hitetlenek ellen január 8-án.”

Ítéletet a következő hónapban hirdetnek a 17 éves, terrorcselekmény tervezésével gyanúsított lány ügyében Dániában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez