Megkínoztak és meztelenül kergettek végig az utcán egy fiatal házaspárt

Könyörtelenül megverték és válogatott kínzásoknak tették ki az indiai Rádzsasztánban az egyik falu lakói azt a fiatal nőt és férfit, akik a családjaik akarata ellenére keltek egybe. A szülők egyébként azért ellenezték a házasságot, mert a lány és a fiú unokatestvérek.

A 20 éves Kacsru és 18 éves unokahúga megszökött nem csak otthonról, de még a faluból is, hogy össze tudjanak házasodni. Egy másik indiai államba, Gudzsarátba menekültek, de a rokonok a nyomukra bukkantak és hazacipelték őket.

Sorsukról a falu tanácsa döntött a szülők jelenlétében. Levetkőztették a fiatal férfit és a párját, aztán a falusiak előtt ütlegelni kezdték őket, hogy “egy életre szóló leckét kapjanak” – írja a Gulf News tudósítója. A lányt egy bottal szexuálisan is bántalmazta a tömeg. Többen videóra vették és a közösségi médiában meg is osztották a történteket. A rendőrség is így értesült a dologról: a fiatalokkal ugyanis a falu vezetői aláírattak egy nyilatkozatot, hogy nem tesznek panaszt.

A helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a pár még márciusban szökött meg és a rokonok, ahelyett, hogy jelentették volna a dolgot a rendőrségen, maguk eredtek a nyomukba. A törzsi közösségben, ahol a két család él, teljességgel erkölcstelennek számít az unokatestvérek közötti házasság.

A fiút néhány nappal ezelőtt orvosi vizsgálatra küldték, a lányt pedig hozzáadták egy másik férfihoz. A szülők 335 ezer forintnyi rúpiát kaptak érte. Amikor a rendőrök ezt megtudták, a lányért mentek és azóta védelem alatt tartják. A fiú még mindig kórházban van, súlyosak a sérülései.

Az ügyben 20 ember ellen indítottak eljárást, 18-an közülük már őrizetben vannak. A vádpontok listája hosszú: a többi közt zavargás, személyi szabadság korlátozása, szexuális zaklatás szerepel rajta. De azok sem ússzák meg, akik videóra vették a szörnyűségeket.

Fotó: esküvő Delhiben / Wikimedia Commons

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez