Lelőtték a medence partján söröző gyilkost San Diegóban

Egyik kezében sör, a másikban fegyver – igy lövöldözött egy férfi egy luxus lakópark uszodája mellett.

Így írják le a szemtanúk a helyzetet, mely San Diego egyetemi városrészében alakult ki. Már többen feküdtek a földön, amikor két rendőr a helyszínre érkezett. Felszólították a söröző gyilkost, hogy dobja el a fegyvert. Ő ehelyett rálőtt a rendőrökre. Erre lelőtték.

San Diego rendőrfőnöke szerint nyolc embert kellett lőtt sebbel kórházba szállítani. Több áldozat állapota kritikus. Senki sem tudja, hogy miért kezdett el lövöldözni a férfi a luxus lakóparkban San Diegóban.

A furcsa eset újra kiélezi a vitát a fegyvertartásról az USA-ban. Obama elnök annak idején minden hasonló eset kapcsán megpróbált fellépni a fegyvervásárlás korlátozása mellett, de mindig falba ütközött, mert a fegyvergyárak nagyon sok lobbistát fizetnek Washingtonban. Donald Trump választási kampánya során sok pénzt kapott a fegyvergyártó cégektől. Ezért meg is ígérte, hogy elmegy a szokásos éves kongresszusukra. Legutóbb Ronald Regan tett hasonlót a nyolcvanas években. Trump még dicsőíti is a fegyvertartást, mondván, hogy jól jön az, ha terroristák fenyegetik az ember családját. Arról nemigen beszél az USA elnöke, hogy mi van akkor, ha az őrült szomszéd kezd el lövöldözni a családomra?…

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez