Claudia Cardinale: csak egy férfi volt az életemben!

70 éves a Cannes-i filmfesztivál, melynek arca a 79 éves Claudia Cardinale. A szerdán megnyíló fesztivál előtt kérdezte őt a Le Monde tudósítója arról, hogy a Tuniszban született olasz lányból hogy lett világsztár?

Egy drámával kezdődött: a kamaszlány Claudiát megerőszakolták szülővárosában, ahol a legszebb olasz lánynak választották meg, noha nem is nevezett be a versenyre. Családja mindenképp az abortusz mellett volt, de ő meg akarta tartani a gyereket. Dolgoznia kellett. Tunisz legszebb olasz lányának járt egy utazás Velencébe a híres Mostrára. Egy bikinis fotó megtette a magáét.

cl

Első filmjeit terhesen forgatta az akkor 17 éves Claudia Cardinale. Aki aztán Londonban szülte meg titokban gyermekét. Patricknak keresztelték, mert a Szent Patrik székesegyház volt a keresztelő helyszíne. Olaszországban azt híresztelték: Patrick Claudia öccse…

claudia_cardinale_1957

Két filmrendező volt igazán nagy hatással a színésznőre: Visconti és Fellini. Visconti franciául beszélt vele, mert tudta, hogy ez az anyanyelve. Fellini viszont csakis olaszul szólt hozzá. Sőt ahhoz is ragaszkodott, hogy Claudia Cardinale a 8 és félben olaszul beszéljen! A szép színésznő vért izzadt, amíg annyira megtanulta ősei nyelvét, hogy már szerepet is tudott játszani rajta. Mégis a 8 és felet, illetve a Párducot tartja két legjobb filmjének abból a 150-ből, amit forgatott.

clau

Ki volt az egyetlen férfi Claudia Cardinale életében? Pascale Squitieri nápolyi filmrendező. Csodaszép férfi volt, megőrültek érte a nők, én is. Aztán sikerült megszereznem és 27 évig éltünk szép szerelemben. Tőle van a lányom – mesélte Claudia.

squitieri-cardinale-ansa-2

 

Közben mindenkit elküldött. Marlon Brando Hollywoodban egy este bekopogott hozzá: bébi, Te is a Kos jegyében születtél?! Fiatal lány korában Tuniszban Claudia megőrült Marlon Brandóért, de most mégiscsak visszautasította. Még a férje is megdöbbent ezen: Te nemet mondtál Marlon Brandónak?! Nekem első a család. A szüleim a példaképeim. Apám 95 éves korában halt meg. Édesanyám utána mesélte: nem sokkal korábban még szeretkeztünk! Hát nem csodálatos? – kiáltott fel a 79 éves Claudia Cardinale, aki a hamarosan kezdődő Cannes-i filmfesztivál alkalmából nyilatkozott a párizsi Le Monde-nak.

(Visited 14 times, 3 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez