Elhiszel mindent, amit olvasol?

Londonban bezártak egy indiai éttermet, mert emberhúst szolgált fel a vendégeknek. Ezt a hírt tette fel a Facebookra egy honlap, mely szisztematikusan fake news-okat, vagyis álhíreket közöl.

Az indiai tulaj kétségbe van esve, mert sokan komolyan vették az álhírt. Még a rendőrség is kiszállt, hogy megvizsgálja: tényleg van-e a frigóban 9 feldarabolt hulla?! Természetesen nem találtak semmit, de az álhír végzetes csapást mért az indiai étteremre.

Embereket kellett elbocsátanom, mert nem jönnek a vendégek. Hatvan éve a családom tulajdona a hely a New Cross-nál Londonban. Két éve nyitottuk meg a mostani éttermet, mely jól is ment. Mindaddig, amíg meg nem jelent a fake news arról, hogy emberhús fő a fazékban! Nevetnem kellene az egészen, ha nem én lennék az áldozat. Lehet, hogy le kell húznom a rolót, mert valaki azt terjesztette az éttermemről, hogy nálunk emberhúst szolgálnak fel – panaszkodott a londoni Daily Mailnek Shinra Begun, az indiai ételbár tulajdonosa, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy kilenc hullát jegel a frigóban….

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez