Sötétségbe borult az Eiffel-torony a londoni áldozatok emlékére – videó

Párizs polgármestere ezzel a gesztussal mutatta ki együttérzését Londonnal. A merényletben francia diákok is megsérültek.

Éjfélkor sötétségbe borult Párizs ikonikus látványossága, lekapcsolták az Eiffel-torony fényeit. Az intézkedést a polgármester, Anne Hidalgo rendelte el, aki közleményben is tudatta a világgal, hogy a párizsiak együttéreznek a londoni terrorcselekmény áldozataival és sérültjeivel, és támogatását fejezte ki barátja, Sadiq Khan londoni polgármesternek is. Legutóbb tavaly decemberben kapcsolták le az Eiffel-torony fényeit, akkor az ostromlott Aleppó lakosságával való szolidaritás jeleként.

„Párizs és London szoros barátságot ápolnak egymással, a kötelékeik az elmúlt évtizedekben sem lazultak meg” – írta Anne Hidalgo a Twitterén. Azt is kifejtette, hogy mindkét világváros ereje a sokszínűségben rejlik, és abban, hogy elkötelezettek a szabadság és a demokrácia mellett.

A tegnap délutáni londoni merényletben 4 ember halt meg és 40-en megsebesültek. A támadó először gyalogosokat gázolt a Westminster-hídon, majd miután nekihajtott egy kerítésnek, a parlamentnél halálra késelt egy fegyvertelen rendőrnőt. Ámokfutását a rendőrség fékezte meg, amikor lelőtték.  A sérültek között francia diákok is vannak, akikhez hamarosan ellátogat majd a francia külügyminiszer, Jean-Marc Ayrault  – számolt be róla az AFP.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez