Ingyen csobbanhat ezeken a helyeken júliustól, ha Párizsban jár

A városvezetés gondolt azokra, akik a nyári rekkenő hőségben szívesen lehűtenék magukat: ideiglenes medencéket helyeztek el a Szajna több csatornáján, ahol nyugodtan fürdőzhetnek a helyiek és a turisták is.

Tavaly nyáron még törvényellenesen hűtötték le magukat a Szajnában a vállalkozó szelleműek, egy 1923-as jogszabály ugyanis tiltja a folyó kanálisaiban való fürdőzést a nem megfelelő higiénia miatt. Idén azonban nagyszabású akcióval kezdték el megtisztítani a város csatornáit, a projekt részeként pedig a város lakóinak és a turistáknak ingyenes fürdőzési lehetőséget is biztosítanak a már megtisztított részeken.

A The Local beszámolója szerint a városvezetés három, ideiglenes medence felállításáról döntött, a  St Martin és a de l’ours csatornákon, valamint a Bassin de la Vilette vizén, amely a legnagyobb mesterséges tó Párizsban. Ezeket ingyen vehetik majd birtokba a látogatók, július közepétől. Az összesen 1000 fő befogadására képes medencék azonban nem csak a helyieknek és turistáknak készülnek, hanem a 2024-es olimpiai pályázathoz is hasznukat veszik majd. A város folyóiban tervezik ugyanis lebonyolítani az úszás egyes versenyszámait, amihez elengedhetetlen azok megtisztítása. Fotó: Twitter – Paris

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez