Hogy lett Miss Izraelből, a Cahal katonájából Wonder Woman?

40 éve a dúskeblű Lynda Carter testesítette meg a férfiak álmát – ma a karcsú izraeli Gal Gadot a csodálatos nő, aki egyben remek harcos is.

“Negyven éve még Lynda volt a női eszmény, most én modern nőt játszom. A mellbőség ma mást jelent: mindenki csináltathat új kebleket 2000 euróért! Különben is, ha komolyan vesszük a hős amazonok sztoriját, akikről a Wonder Womant eredetileg mintázták, akkor le kellene vágnom az egyik mellemet. Ők ugyanis azt tették, hogy így jobban meg tudják feszíteni az íjat” – nyilatkozta Gal Gadot, aki tudja, mi a háború: hiszen szolgált a Cahalban, az izraeli hadseregben.

Sőt, ma is teljes mértékben azonosul vele. Amikor 2014-ben a Hamász terroristái szinte naponta követtek el merényleteket civilek ellen Izraelben, akkor üzente haza a már Hollywoodban forgató színésznő: imádkozom azokért a fiúkért és lányokért, akik az életük kockáztatásával küzdenek a Hamász gyáva terroristái ellen, akik gyerekek háta mögé bújva követik el a tetteket! Gal Gadot annak ellenére leszolgálta az idejét, hogy 19 éves korában, 2004-ben ő lett Miss Izrael. De hogy lett belőle Wonder Woman?

0000ggg1

Tavaly már láthattuk ebben a szerepkörben a Batman kontra Szuperman filmben, melyet Zack Snyder rendezett. Most viszont az egész film róla szól. Ezzel eljutott a csúcsra – legalábbis eddigi filmes pályafutását tekintve.

Hogy kezdődött? James Bond lánynak jelentkezett, Camille Montes szerepére. Nem ő futott be, hanem Olga Kurylenko. De aztán 2009-ben megkapta a Fast and Furious sorozat női főszerepét: dögös fekete bőrmellényben feszített a gonosz maffiózó oldalán. Utána két feledhető szerep a Crazy Night-ban és a Night and Day-ben. Mit látott benne Zack Snyder? Gal egyszerre szép és erős, vad és kedves, vagyis pont ilyen nő kell erre a szerepre! – nyilatkozta a rendező. Miss Izrael tehát Hollywoodban is befutott. De mi van a magánéletével?

000gggg

Gal Gadot férjnél van, egy dúsgazdag izraeli üzletember a párja. Két gyerekük született. Férje, Jaron Varsano akkor került be a hírekbe, amikor eladott egy szállodát Tel Avivban Roman Abramovicsnak csekély 23 millió euróért. Roman Abramovics Oroszországban született, Londonban élő milliárdos, aki a brit élcsapat, a Chelsea tulajdonosa. Egyáltalán nem mellesleg Putyin orosz elnök kedvenc zsidó oligarchája. Gal Gadot – ha épp nem Wonder Woman -, akkor feleség és családanya. De van egy szenvedélye, mely még lánykorából maradt: imád motorozni! Vasárnaponként, ha teheti, Gal Gadot, a Wonder Woman Ducati Monsterén száguldozik…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez