Van egy étterem Japánban, ahol biztos, hogy nem azt kapja, amit rendelt

Járt már úgy, hogy felcserélték a rendelését az étteremben? Ez az étterem nem árul zsákbamacskát, nyíltan hirdeti, hogy dolgozói nagy eséllyel más rendelését fogják kivinni az asztalhoz.

A Véletlenek Étterme Tokió Toyosu városrészében nyílt meg a közelmúltban, hírnevét pedig nem az ételek minőségének, hanem a felszolgálás módjának köszönheti. Dolgozói ugyanis kizárólag olyanok, akik demenciával élnek. Az idős pincéreket foglalkoztató hely június 2 és 4 között próbaüzemmódban indult, alkalmi jelleggel, sikere azonban olyan nagy volt, hogy hamarosan várható újabb akció is a különleges személyzettel.

000mizu4
Egy japán ételblogger, Kudo Mizuho saját oldalán számolt be az őt ott ért élményekről: eredetileg hamburgert rendelt, de végül egy japán specialitást, gyoza gombócot kapott – ami olyan finom volt, hogy egyáltalán nem bánta meg a cserét. A felszolgálók kedvessége és a jó hangulat is dobott az élményen, így végül elégedetten távozott.

000mizu2

000mizu3

A kezdeményezés az elfogadást hivatott reklámozni, a fokozódó memóriazavarral kapcsolatban ugyanis sok félreértés él az emberek fejében. Az étterem azonban olyan nagy sikert aratott, hogy hamarosan újabb helyszínen is startol a véletlenek vendéglője Japánban, méghozzá szeptemberben, az Alzheimer-kór világnapja alkalmából.

Fotók: news.yahoo.co.jp, Twitter – mimimizuho

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez