Teniszlabda nagyságú agysérvet távolítottak el egy indiai fiú fejéről

A 13 éves Manikandan évek óta szenvedett az arcából kitüremkedő agysérvtől. A rendkívül ritka állapot teljesen eltorzította az arcát.

Tíz sebész több mint 11 órán át dolgozott azon, hogy a teniszlabda nagyságú agysérvet leoperálják a 13 éves fiú fejéről. A műtétet csak nehezítette, hogy az agysérv eltávolítása után a fiú arcát át kellett szabni. A betegség ugyanis teljesen eldeformálta az arcát, ezért az orvosoknak a jobb szemét át kellett helyzniük, hogy a sérvet eltávolítsák, ezután az orrát kellett rendbe hozniuk és a koponyáján tátongó lyukat is el kellett tüntetniük. A műtét azonban sikerrel zárult, Manikandan pedig hamarosan teljes életet élhet.

A 13 éves fiú egyébként szegény családból származik, szülei földművesek, egy keralai faluban élnek. Betegsége miatt nem járhatott iskolába, folyamatosan csúfolták őt, ezért elzárkozott a külvilág elől. Szülei évek óta küzdöttek azért, hogy összegyűjtsék a pénzt a műtétre. Végül az indiai kormány segítségének köszönhetően sikerült megoperáni őt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez