Így emlékeztek Diana hercegnő 56. születésnapjára a gyermekei

Vilmos és Harry hercegek misét mondattak szombaton Diana hercegnőért a sírjánál – azon a vidéki birtokon, ahol édesanyjuk felnőtt.

A Canterbury érsek, Justin Welby vezette a szertartást Althorp House-ban, a Spencer család Northamptonshire-i birtokán és egyben újra is szentelte a sírt. Azon a napon, amelyen Diana hercegnő 56. születésnapját ünnepelték volna. Ha nem jött volna közbe az a rettenetes baleset Párizsban, az Alma hídnál. Ennek is 20 éve lesz már augusztusban.

A szertartáson ott volt Vilmos felesége, Katalin hercegné is két gyermekükkel, György herceggel és Sarolta hercegnővel. A Vanity Fair beszámolója szerint hiányzott viszont Károly herceg, aki második feleségével, Kamillával Kanadában van.

Dianát egy kis szigeten helyezték örök nyugalomra a vidéki birtokon. Temetésekor a kezébe azt a fehér rózsacsokrot tették, amelyet korábban Teréz anyától kapott, aki ugyanazon a héten hunyt el. A helyszínt a Telegraph értesülése szerint több millió fontért újították fel egy két évvel ezelőtt kezdődött projekt keretében. Előzőleg Diana egykori séfje, Darren McGrady azon panaszkodott egy Twitter-bejegyzésben, hogy hínár és moha nőtte be a sziget és a sír környékét és erről fotókat is közzétett.

A néhai hercegnő születésnapjáról egykori lakóhelyének, a Kensington palotának a látogatói is megemlékeztek: virágokat, léggömböket, fotókat tűztek a kapura.

Fotó: Getty
Fotó: Getty

 

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez