Felújították a kínai nagy falat, sokan mégsem örülnek

A kínai nagy fal egy 700 éves szakaszát cementréteggel „mentették meg” – az emberek mégis fel vannak háborodva.

Felújították a világ egyik legismertebb, űrből is látható csodáját – írja a Shanghaiist. Az utóbbi időben elég nyilvánvaló, hogy az i. e. 3. század és i. sz. 17. század eleje között Kína északi határán épített fal bizonyos részei igen nagy bajban vannak. Egyes szakaszok az idő múlásával teljesen leomlottak, máshol a helyiek hordják el a téglát saját házaikhoz, és van, aki lekaratézza a falat.

Évente több millió turista megy el megnézni a falat, de elsősorban az igényesen felújított részeket. A 9 ezer kilométeres fal többi részének állapotáról sokaknak fogalmuk sincs. Liaoning tartomány tisztviselői szerették volna megvédeni egy 700 éves szakasz épségét. A helyi kulturális emlékekért felelős iroda jóvá is hagyta a felújítást, mert a falat már az összeomlás fenyegette. A felújítás lényegében abból állt, hogy a falat feltöltötték, majd cementtel leburkolták, mint egy kátyús útszakaszt szokás.

A hét elején kerültek ki képek a felújításról a közösségi oldalakra, és röviddel később az internet népe undorának adott hangot.

fgvdfvdfv

„A nagy fal nem egy autópálya. Mit gondolhatnak erről az őseink?” – tette fel a kérdést egy hozzászóló.

„Örülök, hogy a milói Vénusz nem Kínában van, mert tuti, hogy építenének neki egy új kart” – vélekedett egy másik.

A kínai nagy fal kérdése azért is felkapott most az interneten, mert hamarosan megjelenik egy film a fal történetéről. A The Great Wall című filmben az amerikai sztárszínész, Matt Demon is védelmezi az erődöt.

(Fotó:Weibo)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez