Ez a férfi lekungfuzta a kínai nagy falat

Van egy mondás Kínában: „aki még nem volt a nagy falnál, az nem is ember.” A rendőrség most keresi azt a férfit, aki viszont túl közel került hozzá.

Egy fiatal férfiról jelent meg nemrég vírusvideó a kínai internetes oldalakon, aki szándékosan kárt tesz a nemzet leghíresebb történelmi ereklyéjében. A rendőrség jelenleg is nyomoz az ügyben.

A nagy falnál a legkisebb károkozás is 10 év börtönnel büntethető, de a képeken látható férfi laza rúgásokkal osztja a téglákat, majd stílusosan kungfu pózokba áll. Ha a falnak támadó harcost megtalálják, súlyos büntetésre számíthat – mondja a rendőrség. Károk egyébként gyakran keletkeznek a nagy falon. Ezeket legtöbb esetben turisták okozzák, de sajnos sosincs felvétel róluk. Ezen kívül a természet is egyre jobban leépíti a fal egyes szakaszait. A kínai nagy falat az i. e. 3. század és i. sz. 17. század eleje között építették.

(NOT TO ARCHIVE) A man damaged the Great Wall.

A pekingi Kínai Nagy Fal Egyesület szerint a 6,300 kilométer hosszú, védekezést szolgáló falrendszernek nagy része már teljesen eltűnt, elsősorban emberi pusztítás miatt. Már csak néhány turisztikai helyszínen látható a fal egy-egy része, ahol karbantartják. A többi szakasz ki van téve a természetnek, a turistáknak, és azoknak a környékbeli falusiaknak, akik téglát lopnak, hogy saját házukat felépítsék.

2010-ben például két gazdát három-három év börtönre ítéltek, mert a fal néhány régebbi részét teljesen elhordták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez